Dag van de dans Film ‘Blush’ van Wim Vandekeybus.

Tijdens de eerste editie van de ‘Dag van de Dans’ op zaterdag 23 april 2016 is in heel Vlaanderen en Brussel dans te zien en te beleven. Dansers en choreografen van verschillend pluimage palmen de podia van meer dan vijftig kleine en grote cultuurhuizen in. Er zijn voorstellingen, open repetities en filmvertoningen voor jong en oud. Maak je keuze uit het programma op www.dagvandedans.be en kom op zaterdag 23 april in eigen buurt proeven van wat de hedendaagse danskunst te bieden heeft!

Blush van Wim Vandekeybus

In Cultuurcentrum Zwaneberg wordt ‘Blush’ vertoond in het kader van ‘Dag van de Dans’. De film wordt doorlopend getoond tussen 10 en 21 uur. Je kan steeds binnen- en buitengaan. De danstaal van Wim Vandekeybus vertrekt steeds vanuit onmiddellijkheid, authenticiteit en de energie van het lichaam. Na een reeks dansvoorstellingen rond de oerkracht van geboorte en dood, gemaakt tussen 1999 en 2003, boort Wim Vandekeybus in ‘Blush’ een nieuwe thematiek aan: emotie en intuïtie als motor van de creatie. Naast krachtige danspartijen bevat deze voorstelling nog een aantal andere sterke troeven. Schrijver Peter Verhelst volgde het creatieproces en verwerkte en structureerde het aangereikte tekstmateriaal. De drijvende muziek, afgewisseld met lyrische songs, werd speciaal voor de voorstelling gecomponeerd door David Eugene Edwards, singer en songwriter van de Amerikaanse rockband ‘16 Horsepower’. Maar bovenal is het de wondermooie scenografie met verbluffend filmmateriaal van Vandekeybus zelf die de voorstelling onvergetelijk maken. Een poëtische reis naar ongekende oorden in onszelf.

Regie: Wim Vandekeybus Dans: Wim Vandekeybus, Laura Arís, Elena Fokina, Jozef Frucek, Ina Geerts, Robert M. Hayden, Germán Jauregui Allue, Thi-May Nguyen, Thomas Steyaert